V soboto, 20. aprila 2024, je bilo v okolici naše šole živahno, saj smo gostili srečanje prvih posredovalcev občine Ilirska Bistrica. Prvi posredovalci so laiki, usposobljeni in preko Regijskega centra za obveščanje aktivirani za ukrepanje v primeru petih nujnih stanj: ko gre za osebo brez znakov življenja, zaporo dihalnih poti s tujkom, hudo krvavitev, sum na možgansko kap ali srčni infarkt. Na srečanju, že tretjem po vrsti, so se prvi posredovalci preizkusili v izzivih ter dokazali sebi in drugim, kako dobro so usposobljeni.

Preizkusi so potekali po treh scenarijih: lažja poškodba glave in zlom goleni na cestišču, streljanje na šoli, srčni zastoj v gozdu. Ekipe prvih posredovalcev so se pomikale med posameznimi delovišči, vzporedno so se izvajali testiranje telesne pripravljenosti, meritve krvnega tlaka in sladkorja, organizirana je bila tudi delavnica sproščanja.

Ponosni in veseli smo, da je naša šola lahko gostila dogodek, ki povezuje posameznike iz celotne občine in nas opominja, kako pomembno je, da smo pripravljeni in znamo poskrbeti za druge.

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet filmska vzgoja, so nekaj utrinkov ujeli s filmsko kamero in vam pripravili kratek filmček o dogodku.

(Visited 49 times, 1 visits today)