V sredo, 13. marca 2024, se je naša šolska gledališka skupina udeležila območnega srečanja gledaliških skupin, ki je potekalo v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici.

Učenci in spremljevalni učitelji smo si ogledali tri predstave. Najprej je bila na sporedu skupina »Predstava je zabava« z OŠ Dragotina Ketteja, ki je pod mentorstvom mentorice Petre Sedmak pripravila uprizoritev z naslovom »Poslednja želja Rozalije M.«.

Sledil je gledališki klub OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica s predstavo »Noč v šoli ali O mladeniču, ki bi rad spoznal strah«, ki so jo ustvarili pod budnim mentorskim očesom Gabriele B. Blokar.

Čisto nazadnje je svoje odrske veščine prikazal naš dramski krožek s predstavo »Popolna zmešnjava«, nad nastajanjem katere je bdela mentorica Tanja Šuštar.

Uprizoritve si je poleg nas ogledal strokovni spremljevalec srečanja Gašper Jarni, ki je po dogodku mentoricam podal tudi strokovno oceno.

Članom vseh treh skupin se zahvaljujemo za prikazane gledališke veščine, mi smo se imeli lepo in se že veselimo naslednjega srečanja. Nekaj utrinkov iz priprav in predstave naše gledališke skupine si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Foto: BTG

(Visited 48 times, 1 visits today)