20. novembra smo tudi na naši šoli obeležili dan slovenske hrane in sodelovali v projektu »TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK«. Letos je potekal nekoliko drugače, saj nismo bili v šoli ampak doma.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je izpostavil slogan »Zajtrk z medom – super dan«. Zato je bil tudi naš naravoslovni dan povezan s čebelami in medom.

Otroci so se seznanili s pomenom zajtrka, zdrave prehrane, oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Razdeljeni so bili v tri skupine. Ogledali so si poučne filmčke. Vsi so pekli pecivo, ki je vsebovalo med, najmlajši so izdelovali čebelice, učenci drugega triletja so risali panjske končnice, učenci tretjega triletja so reševali učne liste. Pisali so tudi pesmice.

Dan pa so večinoma začeli s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom.

Nekaj utrinkov na spodnji povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1WyVkjbKLatG0wVBW8-gAXgKCWDv3qk9C?usp=sharing

(Visited 125 times, 1 visits today)