Tudi v tem šolskem letu smo na OŠ Rudija Mahniča – Brkinca obogatili december s šolsko prireditvijo. Poleg medsebojnega obdarovanja v šoli ter obiska dedka Mraza je bila prireditev pospremljena z različnimi nastopi učencev. Ob nastopih so se z nami smejali, ploskali, se navduševali in čudili tudi starši in nekateri vaščani. Ob tem božično-novoletnem dogodku pa smo s himno obeležili še dan samostojnosti in enotnosti.

Po uvodnem delu smo najprej z vrtčevskimi otroki poskočno zaplesali ob pesmi Čokolada, po kateri so se nam že pošteno začele cediti sline. Sneg nas žal ni še obiskal, a nam je otroški pevski zbor uspel vseeno snežno obarvati dan. In če že govorimo o glasbi … Predstavile so se nam tudi plesalke Žana, Kristina in Valerija s poskočnimi plesnimi koraki. Angleški dramski krožek nam je doživeto pokazal, kaj se je to zimo dogajalo v Božičkovi delavnici ter kako nagajivi znajo biti Božičkovi palčki. Nato so nam učenci Anže, Vanessa ter Maja z recitacijo pesmi Jeza dokazali, kaj vse je potrebno, da se človek razjezi. Ob uprizoritvi dramskega krožka smo opazovali, kako se je svet obrnil na glavo in smo ga nato s skupnimi močmi obrnili nazaj. Ni bilo lahko, saj je bil planet onesnažen, ljudje nesramni, dedek Mraz samovšečen, vendar nam je s pomočjo mnogih strokovnjakov uspelo. Spretno in z veliko dobre volje so nam zaplesale tudi Maša, Vanessa in Neža. Vsi zagotovo začutimo pravo vzdušje, ko nam v ušesih zadonijo zvoki harmonike. Za to sta tokrat poskrbela Aleks in Tijan.

Zaključili smo s tradicionalnim govorom ravnateljice in trenutkom, na katerega smo vsi čakali, prihodom našega ljubega dedka Mraza, ki nas je tudi tokrat velikodušno obdaril.

Taja Zadnik

(Visited 55 times, 1 visits today)